Een nieuwe Delta Kweiker?

juli 10th, 20117:45 am @

0


Een nieuwe Delta Kweiker?

Waar is de Delta Kweiker? De vraag houdt ons al verschillende maanden bezig. De zoon van reuzen Tiske en Nieke is sinds april 1980, vlak na zijn geboorte, verdwenen.  Er doen verschillende verhalen de ronde over de mysterieuze verdwijning. Volgens sommigen ligt hij in het stadsmagazijn of het Toreke (wat we ondertussen konden uitsluiten). Andere beweren dat hij in een vroegere manège in Utsenaken zou worden bewaard. Maar ook daar liep het spoor dood.

Door de verschillende oproepen kwamen we wel in contact met de vroegere initiatiefnemers van de Delta Kweiker. Vrijdag staken we voor het eerst de koppen bij elkaar. Het werd een boeiend overleg over het ontstaan van het reusje, de verdwijning en de plannen om de Delta Kweiker eventueel opnieuw tot leven te wekken.

Het Delta Kweiker overleg met bovenaan op de foto Rita Claeskens (meter van de Delta Kweiker) en Rudi Bottu. Rechts in beeld Didier Weenen (voormalig drager van de reus) en Guy Bottu (peter van de Delta Kweiker). Foto: Roelof Pantjes

Misschien is de Tiense reuzenfamilie de komende maanden dus weer compleet. Wordt vervolgd!

Meer weten over de Delta Kweiker?

De Tiense reuzenfamilie in 1980. Vlnr: Nieke, Jan, Delta Kweiker, Mie, Tiske. Foto: stadsarchief Tienen

OpgewekTienen wil de dynamiek rond de Tiense reuzen in ere herstellen. Op de Kinderhoogdag (30 oktober 2011) zijn Jan, Mie, Tiske en Nieke weer van de partij.  Binnen enkele jaren willen we een grote parade organiseren waar we de hele bevolking bij willen betrekken.

Heb je meer info over de Delta Kweiker of heb je zin om aan dit initiatief mee te werken? Stuur een mailtje naar deTiensereuzen@opgewekTienen.be. We contacteren je zo snel mogelijk.

Wist je trouwens dat de Tiense reuzen een eigen fanpagina op Facebook hebben? Je kan hun reuzenavonturen volgen via: www.facebook.com/detiensereuzen