En plots waren we een vzw

juli 8th, 20128:52 am @

0


En plots waren we een vzw

Drie jaar worden we binnenkort. Wat vliegt de tijd! Achter de schermen is het nooit zo druk geweest. 39 vrijwilligers, 7 werkgroepen: plannen te over dus. Zaterdag was het tijd voor een nieuwe stap: we tekenden de oprichtingsakte van de vzw. En daar klonken we meteen een glaasje op tijdens onze eerste Zomerdrink. Na maanden hard werken mocht dat ook wel.

Wat hebben we nog in petto? We plannen een nieuw stationsconcert en gaan op zoek naar geld voor de restauratie van reus Jan. We halen geëngageerde Tienenaars voor de lens en blijven 3000driehonderd.be aanvullen met de mooiste beelden uit de suikerstad. We werken verder aan de rubrieken Tien Eeuwen Tienen, Tiense Toppertjes en aan de column ‘Gine Ijle’, onze tweewekelijkse rubriek voor Tienen Actueel. Eindelijk hebben we ook een stukje grond gevonden om een moestuin op te starten samen met een school. We hopen er  de omliggende buurt mee te betrekken.  En de Tiense Straatmuzikanten leren het reuzenlied aan zowat alle klassen van het basisonderwijs aan.

Campagnebeeld Kweikersstrijd - Freddy D'Hoop

Campagnebeeld Kweikersstrijd (Freddy D’Hoop)

En dan is er nog De Kweikersstrijd. Eind 2013/Begin 2014 plannen we een competitie tussen de buurten en dorpen. Het wordt niet zomaar een competitie, maar een wedstrijd met uitdagingen waarin de Tiense eigenheid vervat zal zitten. Geen spel zonder grenzen of Fata Morgana dus, maar uitdagingen waarin het dialect, Tiense sporten (jawel die zijn er), ed. centraal zullen staan.  Het wordt een ludiek opgevatte strijd van buurt tegen buurt, Tienenaar tegen Tienenaar, Kweiker tegen Kweiker. Ter ere van het winnende team plannen we een overwinningsparade in de kleuren van de stad. In de parade zullen de Tiense reuzen een centrale rol krijgen.  In de aanloop naar de parade werken we met Erm ’n Erm (Vereniging waar armen het woord nemen) en andere partners aan een Murga. Met wat geluk zal dit de vaste begeleidingsgroep worden van de reuzen.  Misschien al te zien op de Carnavalstoet 2013!

Oh ja, we zijn ook nog iets van plan met oude foto’s van Tienen. Wat dat precies zal zijn hoor je binnenkort!

Maar nu toch maar eerst even nagenieten van de leuke Zomerdrink. We hadden ons geen betere vrijwilligersgroep kunnen wensen!

Groepsfoto opgewekTienen

Zin om ook een handje te helpen?