→ Abonneren

Soepcafé

Sinds augustus 2015 bundelt het Soepcafé de krachten van verschillende Tienenaars om voedseloverschotten van lokale winkels te verwerken tot heerlijke soep. De soep wordt gratis uitgedeeld tijdens plaatselijk activiteiten, een vrije bijdrage is altijd welkom. Op deze manier verbindt het Soepcafé duurzaamheid met een sociaal engagement om de Tienenaars met een kleine portie warmte dichter bij elkaar te brengen.

Duurzaamheid
De vrijwilligers van het Tiens Soepcafé engageren zich om voedseloverschotten van lokale handelaars te verwerken. Groenten en fruit die volgens bepaalde normen niet meer verkoopbaar zijn, maar wel nog eetbaar worden opgehaald door de vrijwilligers. De overschotten die anders vernietigd worden, vormen de basis van de soep. Bij het verzamelen, richt het Soepcafé zich in eerste instantie naar lokale buurtwinkels in en rond Tienen. De verwerking van voedseloverschotten is dus een concrete actie tegen de voedselverspilling in onze maatschappij.

20293784240_c16d71a3f9_z

Sociale cohesie
Wie in het team van het Soepcafé stapt, komt in contact met de vrijwilligers, de lokale handelaars en de bewoners van Tienen. Ook het samen drinken van soep zorgt voor sociale cohesie. Want door de soep tegen een vrije bijdrage uit te delen op lokale evenementen wil het team niet alleen bewustwording creëren rond verspilling maar ook mensen dichter bij elkaar brengen.

Zin om mee te werken of heb je vragen of suggesties?
Neem contact op met ons team via soepcafetienen@gmail.com. We ontvangen je met open armen!

Meer weten?
Bekijk dan de reportage uit Koppen over het Gents Soepcafé en voedselverspilling

Soepcafé Tienen

Page last updated on 20 april 2016 at 08:44