TOK: Iedereen samen in Pand 10

augustus 16th, 20179:53 pm @

0


TOK: Iedereen samen in Pand 10

Tienen is niet alleen een plaats om te wonen en werken, het zit ook vol verhalen. Wij wilden wat meer weten over de stad en haar mensen en trokken naar de opening van Pand 10 in het oude stationsbuffet, gewapend met een paar vragen en een fotocamera.

Pand 10 is een nieuw soort plek waar verschillende burgerinitiatieven samenhuizen, met z’n allen popelend van ongeduld om het vuur in de stad aan te wakkeren. Tot eind augustus vind je er ook een heuse HopUp van Brouwerij Hoplinter: de ideale gelegenheid om te proeven van lekkere bieren zoals Climax en Census.

Op het openingsfeest troffen we alleen maar lachende gezichten aan. Een massale opkomst van fiere Tienenaars, het doet wat met een mens. We raakten aan de praat met Gaëtan Demaerschalk en Lise Graulus, vrijwilligers bij OpgewekTienen, en peilden naar hun impressie van het openingsfeest.

20170809_TOK_Pand 10

“Een plek als Pand 10 heeft zeer veel toekomst en kan letterlijk de plaats vormen waar mensen van verschillende pluimage samen huizen. Alleen al op deze openingsavond zie je een mooie mix van vaste waarden en jong volk, en dat is een uniek gegeven. En dan heb je nog de treinreizigers, die moeten hier natuurlijk ook passeren!”

“Er bestaat duidelijk een publiek voor plaatsen als Pand 10, en zelf komen we natuurlijk ook met plezier nog eens terug. Zo’n massale opkomst, dat overtreft echt alle verwachtingen en is alleen maar veelbelovend voor de toekomst.”

36070075062_00c785d3fe_o

Dat Pand 10 een sfeervolle plek is, daar valt niet over te discussiëren. Dankzij het harde werk van vele vrijwilligers werd geen enkel hoekje van het pand overgeslagen, en dat merk je meteen wanneer je er een voet binnenzet. Let bij je volgende bezoek trouwens eens op de dieren op de toiletdeuren. Vrijwilligster Inez Debaus verklapte ons dat wie er z’n beste Engels bovenhaalt, ongetwijfeld licht gniffelend terug naar buiten komt.

36102759431_ac83eb8956_o

En die Census, het nieuwe bier van Brouwerij Hoplinter dat tijdens het openingsweekend gelanceerd werd? Die kan met z’n bittere touch zelfs niet-bierdrinkers bekoren. In die mate dat ze met plezier nog een tweede glas bestellen en er gelijk een meebrengen voor hun compagnons.

35402565674_eba689f691_o

Dat Pand 10 het vuur in de stad zal aanwakkeren, daar bestaat geen twijfel over. Spring gerust eens binnen tijdens een van de volgende weekends, want Pand 10 is een open huis waar iedereen welkom is. Of om het met de woorden van de burgemeester te zeggen: “It’s amazing! Leve Tienen!”

Foto’s: Roelof Pantjes
Tekst: Julie Badisco

Meer info over Pand 10 vind je op www.pand10.be