→ Abonneren

Twiet-o-theek

Naar aanleiding van ParkLife 2014 werd in het stadspark het eerste boekenruilkastje in de Tiense binnenstad onthuld. De Twiet-o-theek werkt volgens het principe ‘neem een boek, geef een boek’ en is een creatie van Inez Debaus en haar man Stijn.

Parklife-07872

Het concept komt overgewaaid uit het buitenland, waar de term Little Free Library gebruikt wordt. Daar worden al langer dergelijke kastjes geplaatst zodat mensen uit de buurt op een eenvoudige manier boeken kunnen uitwisselen. Voor de zoektocht naar een geschikte naam voor onze Tiense ruimbib waren er heel wat ideeën. Uiteindelijk werd het Twiet-o-theek. De naam geeft twee dingen weer. De Twiet slaat op het tsjilpen van de vogels in het stadspark. Het kastje heeft dan ook de vorm van vogelhuisjes. Het andere deel van de naam verwijst naar het bibliotheek-aspect.

Contactpersoon: Greet Ilsbroux en Martijn Graumans, twietotheek@gmail.com

Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina

Wie boeken wil schenken kan hiervoor ons team contacteren of een bezoekje brengen aan de Twiet-o-theek in het stadspark.

Twietotheek

De Twiet-o-theek is een realisatie van opgewekTienen vzw, in samenwerking met Kringwinkel Hageland en Openbare Bibliotheek Tienen.

 

Page last updated on 31 oktober 2015 at 16:33