→ Abonneren

Volkstuinen Grimde

Buurtgroen Tienen, een samenwerking van verschillende verenigingen en organisaties, wil meer groen in de stad. Ook opgewekTienen trekt mee aan de kar. Een eerste project vormt het Volkstuinenpark in Grimde. Buurtgroen Tienen neemt het beheer op zich. Het project krijgt financiële steun van Cera.

Locatie
Achter de Sint-Pauluskerk van Grimde (Sint-Truidensesteenweg, ter hoogte van de Weggevoerdenstraat) wordt door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (P.O.M.) en het Regionaal Landschap Zuid-Hageland een kmo-zone ontwikkeld met in de bufferzone ruimte voor volkstuinen en een parkzone met o.m. een hondenweide en een speelbos.

Volkstuinen Grimde

Klik op de afbeelding voor een groter beeld

Volkstuinen

  • Er is ruimte voor een 40tal volkstuinen.
  • Sinds april 2016 is de site in gebruik.
  • De perceelsgrootte varieert van 30 tot 90m². Tuinders bepalen zelf de grootte van hun perceel en kunnen de huur jaarlijks opzeggen.
  • De huurprijs bedraagt 30 euro per jaar voor 90m². Voor kleinere percelen wordt de huurprijs evenredig met de oppervlakte verlaagd.
  • Er wordt op een ecologisch verantwoorde manier geteeld. Buurtgroen Tienen ondersteunt de tuinders door vrijblijvend theoretische en praktische cursussen aan te bieden. De cursus maakt deel uit van het huurgeld.

Met de financiële steun van:

cera_logo_NB_png

 

 

 

 

 

 

Wens je meer info of wil je je kandidaat stellen voor een volkstuin? Neem contact op met Buurtgroen Tienen via info@buurtgroentienen.be

Page last updated on 29 juni 2017 at 10:00